Bahan-Bahan
- 1 Cawan (125 gram) Tepung Serbaguna
- 1/4 Sudu Kecil Serbuk Penaik
- 1/4 Sudu Kecil Soda Bikarbonat
- 1/4 Sudu Kecil Garam
- 1/2 Cawan @ 113 gram Mentega Asli Tanpa Garam
- 1/2 Cawan Gula Kastor
- 1 Biji Telur (gred A)
- 1 Sudu Kecil Esen Vanila
- 1 Cawan Oat Yogood Blissful Blueberry & Cranberry
- 1/2 Cawan Oat Yogood Nuts & Chia
Cara-Cara
- Ayak tepung serbaguna bersama serbuk penaik, soda bikarbonat dan garam. Ketepikan dahulu.
- Pukul mentega tanpa garam dan gula sehingga gebu dan ringan serta mentega bertukar menjadi pucat.
- Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga sebati.
- Masukkan tepung tadi dan gaulkan dengan menggunakan spatula sahaja sehingga sebati.
- Tambahkan Oat Yogood Blissful Blueberry & Cranberry dan Oat Yogood Nuts & Chia ke dalam adunan dan gaul sehingga rata dan sekata.
- Sementara itu, panaskan oven lebih kurang 10 minit.
- Sudukan atau scoopkan adunan biskut ke atas tray atau loyang yang telah di alas dengan kertas pembakar mengikut saiz yang sesuai dan disukai.
- Bakar pada suhu 180°C selama 15 hingga 18 atau sehingga keperangan bergantung kepada saiz biskut dan oven masing-masing. Siap! Sedia untuk dimakan.
Post a Comment