Geng suka makan ayam stim..masukkkk
ayam stim chinese yg simple sangat..rasanya...paduuuu👍👍👍😋
ok buat geng grup semuanya minta resepi ye.....terlalu simple sgt semua boleh buat..tapi terpulang pada skill memasing lah yer ..
Ayam Stim Chinese
--------------------------------
.
ayam - potong kecil-kecil
3sb kicap cair
2st minyak bijan
1st serbuk lada hitam
2st gula
garam
daun bawang
halia 2"
.
caranya:
ayam diperap bersama kicap..myk bijan n serbuk lada hitam..gula dn garam sedikit..(agak2 masinnya)
perapkan selama sejam
kemudian aturkan didlm loyang pengukus n taburkan dgn halia dn daun bwg..kukus hingga ayam masak.. siap...👍
.
Sumber : Zarina Ayna
------
Masakan ni paling simple & cepat. Mkn dgn nasi panas2. Siapa yg nak cuba kat bwh sy sertakan resepi😀
Ayam Kukus Halia
1. Ayam - di potong2
♧Bahan2 Perap♧
1. 3 cm Halia - hiris kecil2
2. 2 ulas Bawang Putih - cincang
3. Kicap Cair - 1/2 sd mkn
4. Sedikit Garam
5. Serbuk lada putih - jika suka
6. Minyak Bijan -1/2 sd mkn
7. Daun bawang - di hiris
☆☆Cara Masak☆☆
♡perap ayam dgn bahan2 perap selama 30min
♡kukus 10min -15min
*kukus bergantung kpd brp byk ayam korang masak
♡tabur hirisan daun bawang..siap👍
Kredit resepi ini kepada Jo Isabelle Joannes
Post a Comment